به گزارش ايرنا، امير خجسته در حاشيه علني روز چهارشنبه مجلس در جمع خبرنگاران افزود: يکي از وظايف مهم نمايندگان مجلس نظارت است، از اين رو اگر ميبينيم رهبر معظم انقلاب هشت ماده را براي برخورد با مفاسد اقتصادي از سران سه قوه ميخواهند به دليل آن است که اين پديده شوم رشد کرده و اگر برخورد نکنيم فراگير ميشود. خجسته افزود: يکي از دلايل طولاني شدن تحقيق وتفحص از بنياد شهيد اين بود که عدهاي در مجلس نهم نگذاشتند اين موضوع به نتيجه برسد و ما در اين راستا گلايهمندي داريم. وي گفت: آنها نميخواستند ما به نتايج خوبي برسيم ولي ما خوشبختانه به نتايج خوبي رسيدم و توانستيم بسياري از اموال بيتالمال را برگردانيم. خجسته با بيان اين که در راستاي اين تحقيق و تفحص 300 تا 400 ميليبون تومان هزينه کرديم ولي توانستيم 3000 ميليارد تومان برگردانيم، درباره دستاوردهاي اين کار توضيح داد: کلاهبرداري از صرافي بانک دي به مبلغ 433 ميليون درهم توسط شرکت فرخ ناز تجارت کيش بود که اين پول به دبي رفته بود که ما با پيگيريهايي که داشتيم توانستيم 500 ميليارد تومان از اين پول را تاکنون به بيتالمال برگردانيم.
وي ادامه داد: اسناد و مدارک اين موضوع موجود است و ما در اسنادي که داشتيم، مشاهده کرديم که بانک دي با اسناد جعلي کار ميکرد و فاقد اسناد قانوني بود. ما پيگيريهاي لازم را کرديم و اساسنامه قانوني تعيين شد و بانک مرکزي نظارت دقيق بر بانک دي پيدا کرد. خجسته اضافه کرد: يکي از مديران تشکيلات، مبلغ هفت ميليارد تومان اختلاس کرده بود که با هماهنگيهايي که با دستگاه نظارتي کرديم، اين فرد دستگير شد و وجوه به بيتالمال بازگردانده شد. وي تاکيد کرد: ما دست سلطان شکر را از معاملات در شرکتهاي اقتصادي قطع و وضعيت سلطان شکر را تعيين تکليف کرديم. وي در شرکت سبحان کارهاي عجيب و غريبي انجام داده بود. خجسته اضافه کرد: يکي از دستاوردهاي ديگر اين بود که افراد متخلف در شرکتهايي مثل تهران الکترونيک را به دادگاه معرفي کرديم. وي با تاکيد بر اينکه با اقدامات ما کليه پروندهها و قراردادها ضابطهمند شد و يا اگر مشکلي داشت به دادگاه رفت، اظهار داشت: در بانک دي صدها ميليارد تومان وامهاي مشکوکالوصول وجود داشت که با فشار کميته تحقيق و تفحص اين پولها برگردانده شد، اينها تضاميني نداشتند، اعتبارسنجي نشده بود و با يک تضامين بسيار ضعيف مثل سفته وام ميدادند. خجسته تاکيد کرد با فشاري که کميته تحقيق و تفحص آورد تمامي وجوه برگردانده شد. رئيس کميته تحقيق و تفحص از بنياد شهيد افزود: در حال حاضر 8 هزار ميليارد تومان توسط بانک دي وام داده شده که اين وام بدون تضمين و با تباني بوده و همچنين 1800 ميليارد تومان مشکوک الوصولي شاهد بوديم که هماکنون در حال پيگيري براي بازگشت آن هستيم.
نماينده مردم همدان اضافه کرد: فشارهاي سنگين در اين راستا به ما وارد کردند، عدهاي ما را تهديد کردند و ميخواستند ما را تطميع کنند، در حوزه انتخابيه ما حضور يافته بودند که ما راي نياوريم ولي نتوانستند به جايي برسند. خجسته ادامه داد: مفاسد اقتصادي مثل اژدهاي هشت سر شده است که اگر از هر جايي بزنيد از جاي ديگر بيرون ميآيد.
خجسته اضافه کرد: ما در موضوع تحقيق و تفحص از بنياد شهيد به اين نتيجه رسيديم که يک شبکه 50 تا 70 نفري وجود دارد که به زودي دستگير ميشوند. خجسته با اشاره به برخي از پيشنهاداتش براي برخورد با مفاسد اقتصادي گفت: من در اين راستا پيشنهادي دادم مبني بر اينکه سيستم اقتصادي و بانکي از بنياد شهيد جدا شود و مسئولان بنياد شهيد فقط به کارهاي خدماتي بپردازند اما هم اکنون شاهديم که به کارهاي اقتصادي ميپردازند. وي تاکيد کرد: 12 هزار ملک در بنياد شهيد و سيستمهاي اقتصادي بايد تعيين تکيلف شود. وي با اشاره به اينکه پس از اين نشست خبري به ديدار لاريجاني ميرود: گفت امروز قرار است با رييس مجلس گفتوگو کنيم.
رييس کميته تحقيق و تفحص از بنياد شهيد اضافه کرد: در يکي از بانکها 50 هزار مليارد تومان بلاتکيف است که ما در حال رسيدگي به اين موضوع هستيم. اگر برخي بانکها و سيستمهاي اقتصادي بخواهند به بيتالمال تعدي کنند، دست آنها را قطع ميکنيم. خجسته تاکيد کرد در اين فرآيندي که داشتيم وزارت اطلاعات به خوبي ورود کرد که ما از آنان تشکر ميکنيم همچنين سازمان بازرسي کل کشور به نحو احسن ورود پيدا کرد و اين دو دستگاه به خوبي موضوع را پيگيري کردند. وي همچنين از رييس مجلس به دليل حمايتهايش تشکر کرد و گفت: آقاي لاريجاني هماهنگيهاي لازم را کرد که ما گزارش مفصلي را به آيتالله آمليلاريجاني همراه با مستندات ارائه کرديم، همچنين آقاي لاريجاني با دادستان هماهنگ کردند و ما اين گزارش را به وي ارائه کرديم.
خجسته تاکيد کرد: به لطف خدا امروز قوه قضاييه با قدرت موضوع را پيگيري ميکند، پرونده در شعبه هفتم دادسراي کارکنان دولت در حال رسيدگي است. خجسته در پاسخ به اين سوال که آيا معاون پارلماني بنياد شهيد در دولت قبل نيز متخلف است؟ گفت: مواردي در مورد قرارداد وي با برخي از وکلا در دوبي گزارش شده است.
وي اضافه کرد: البته درباره آقاي زريبافان بايد بگويم که مورد خاصي درباره شخص وي نبوده، ما در مورد شخص زريبافان هيچ سندي پيدا نکرديم ولي وي سوء مديريت زيادي داشته است که اين اتفاقات رخ داد. رئيس کميته تحقيق و تفحص از بنياد شهيد تصريح کرد: شهرداري نيز در مواردي املاک بنياد را برده است که ما آن را برميگردانيم. در ادامه خبرنگاري از خجسته درباره فوت سلطان شکر سوال کرد که وي اظهار داشت: فوت سلطان شکر صحت ندارد، موضوع سلطان شکر بسيار مخوف است، بسياري از دستگاههاي نظارتي در اين موضوع در حال کار کردن هستند.
|